Σύμφωνα με τους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς νόμους, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Ευάγγελο Ριζόπουλο και δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτογραφιών και άλλου υλικού χωρίς την άδεια του. Ισχύει για κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς λόγους. Όποιος επιθυμεί την χρήση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ας επικοινωνήσει από την ΑΡΧΙΚΗ πατώντας το κουμπί επικοινωνία. Ή στο evanrizomeister ΠΑΠΑΚΙ gmail.com
Ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη σας

Η Μονή Ταξιαρχών-Τσούκας και οι καταρράκτες της

Η Μονή Ταξιαρχών-Τσούκας, του 1254, κτισμένη πάνω σε αρχαία ερείπια και διαλυμένη σήμερα. Παρακείμενο σπήλαιο μεγάλου βάθους, είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο των μοναχών και των κατοίκων σε διάφορες εχθρικές επιδρομές.

H μοναστηριακή κοινότητα στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Αγία Άννα, που κάηκε και καταστράφηκε μαζί με τον όποιο μνημειακό πλούτο είχε σε εικονογραφίες και άλλα, από βούλγαρο-κομιτατζήδες συνεργάτες των ναζί γερμανών κατακτητών, πιστεύοντας ότι εκεί κρύβονταν αντιστασιακοί αντάρτες.

Η εκκλησία αυτή που θα δείτε να ...αιωρείται πάνω από τον καταρράκτη και κάποια άλλα μικρά κτίσματα έχουν αναστηλωθεί κατά καιρούς και προσπαθούν να κάνουν το μέρος αυτό κάτι σαν τουριστικά επισκέψιμο τόπο με προσκυνηματικό τουρισμό. Το τοπίο παρουσιάζει μια πολύ όμορφη άγρια χάρη με έναν καταρράκτη που μπορείτε να δείτε στα αριστερά της εικόνας και μια εντυπωσιακή χαράδρα κάτω του μοναστηριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Pages

Back to Top

Κατασκευασθέν από EvanRizo