Σύμφωνα με τους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς νόμους, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Ευάγγελο Ριζόπουλο και δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτογραφιών και άλλου υλικού χωρίς την άδεια του. Ισχύει για κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς λόγους. Όποιος επιθυμεί την χρήση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ας επικοινωνήσει από την ΑΡΧΙΚΗ πατώντας το κουμπί επικοινωνία. Ή στο evanrizomeister ΠΑΠΑΚΙ gmail.com
Ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη σας

Το χωριό Πεύκο, στους πρόποδες του Γράμμου

Το χωριό που γεννήθηκα, το Πεύκο στους πρόποδες του Γράμμου σε μια χαράδρα που το περικλείουν ψηλά ακόμα κατάφυτα βουνά. Γράφω ακόμα κατάφυτα γιατί η πολύ έντονη ξύλευση που γίνεται ειδικά τα τελευταία χρόνια, είτε ελεγχόμενη, κυρίως η ανεξέλεγκτη φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί θα γυμνώσει και αυτά τα βουνά.

Το Πεύκο είναι ένα από τα χωριά του Γράμμου. Είναι κτισμένο στους πρόποδες του βουνού, σε υψόμετρο 980 μ. ανήκει στο νομό Καστοριάς και απέχει από την πόλη της Καστοριάς 46 χιλιόμετρα και από το Νεστόριο 15.

Για να φτάσει κανείς εκεί από την πόλη της Καστοριάς αφού περάσει μέσα από το Νεστόριο, η έδρα του διευρυμένου δήμου, συνεχίζει σε μια διαδρομή που προκαλεί τον θαυμασμό της άγριας φύσης και συνάμα προκλητικής για απόλαυση.

Ο αυτοκινητόδρομος, όπως είναι λογικό με τις πολλές στροφές, οδηγεί μέσα από το μεγάλο φαράγγι του Αλιάκμονα που σε κάποια σημεία προκαλεί δέος με τις απότομες και βαθιές απόκρημνες και βραχώδεις σχεδόν κατακόρυφες όχθες και πλαγιές που περικλείουν τον ποταμό.

[full_width]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Pages

Back to Top

Κατασκευασθέν από EvanRizo