Σύμφωνα με τους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς νόμους, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Ευάγγελο Ριζόπουλο και δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτογραφιών και άλλου υλικού χωρίς την άδεια του. Ισχύει για κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς λόγους. Όποιος επιθυμεί την χρήση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ας επικοινωνήσει από την ΑΡΧΙΚΗ πατώντας το κουμπί επικοινωνία. Ή στο evanrizomeister ΠΑΠΑΚΙ gmail.com
Ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη σας

Η αναπαράσταση του Νεολιθικού οικισμού στο Δισπηλιό

Φωτογραφισμένες στις αρχές του χειμώνα το 2007 με μια απλή κόμπακτ ψηφιακή μηχανή.
Είναι η αναπαράσταση του νεολιθικού παραλίμνιου οικισμού στο Δισπηλιό Κασοριάς.

Λίγες πληροφορίες του οικισμού αυτού.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς, σε ένα μικρό παραλίμνιο χωριό, το Δισπηλιό, υπάρχει η αναπαράσταση του Νεολιθικού Λιμναίου Οικισμού. Η επίσκεψη στην αναπαράσταση του προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού προσφέρει μια «ζωντανή» εικόνα της Νεολιθικής εποχής. Ο οικισμός αποτελείται από 8 κατοικίες κατασκευασμένες από ξύλο και πηλό, που μας φέρνουν κοντά στον τρόπο ζωής των προϊστορικών ψαράδων, γεωργών, κτηνοτρόφων και κυνηγών.

Ο Οικισμός εντοπίστηκε το 1932, όταν κατέβηκε η στάθμη της λίμνης στο συγκεκριμένο σημείο και φάνηκαν υπολείμματα πασσάλων. Λίγα χρόνια αργότερα το 1965, όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε και πάλι, βγήκαν στην επιφάνεια εκατοντάδες πασσάλων αποκαλύπτοντας τα λείψανα ενός λιμναίου οικισμού της Νεολιθικής Εποχής. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1992 και σταδιακά δημιουργήθηκε η σημερινή αναπαράσταση. Τα ευρήματα της ανασκαφής τοποθετούν τον Οικισμό περίπου στην έκτη χιλιετία προ Χριστού, όπου στην περιοχή αναπτύχθηκε ένας σπουδαίος πολιτισμός. (Πληροφ. από το: https://museumfinder.gr/)

Διαβάστε εδώ κάτι ακόμα σχετικό με αυτόν τον οικισμό. : Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.  Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ, ΚΑΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΩΝ ΓΙΟΥΡΩΝΑυτές οι δύο από κάτω φωτογραφίες, είναι από εσωτερικό μιας οικίας.


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι μέσα από το πολύ μικρό μουσείο, όπου εκτίθενται ευρήματα ανασκαφών στον οικισμό.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το 2013
[full_width]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Pages

Back to Top

Κατασκευασθέν από EvanRizo