Σύμφωνα με τους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς νόμους, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Ευάγγελο Ριζόπουλο και δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτογραφιών και άλλου υλικού χωρίς την άδεια του. Ισχύει για κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς λόγους. Όποιος επιθυμεί την χρήση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ας επικοινωνήσει από την ΑΡΧΙΚΗ πατώντας το κουμπί επικοινωνία. Ή στο evanrizomeister ΠΑΠΑΚΙ gmail.com
Ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη σας

Μουσική εκδήλωση με συναυλία των: Γιώτη Σαμαρά και Νικόλα Αναδολή

Εψές στις 28/06/2017 στην αυλή του Μουσείου Φίλων του Μακεδονικού αγώνα στο αρχοντικό Πηχεών στο παλιό κομμάτι της πόλης της Καστοριάς στο Ντολτσό, ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του το φεστιβάλ της αυλής που γίνεται για δεύτερη χρονιά φέτος με την συναυλία του: Jazz Duo που το απαρτίζουν ο κιθαρίστας Γιώτης Σαμαράς και ο πιανίστας Νικόλας Αναδολής, εξαιρετικοί και οι δύο μουσικοί που μας χάρισαν μια υπέροχη συναυλιακή βραδιά υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς.

Έτσι βρήκα μια ευκαιρία να απολαύσω δύο πράγματα μαζί, την πολύ ωραία μουσική εξασκώντας ταυτόχρονα και το χόμπι της φωτογραφίας.
Αμέσως μετά τις φωτογραφίες μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για του μουσικούς και να δείτε 2 βίντεο που τους αφοράν.


Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

ΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (κιθάρα)
Γεννήθηκε και σπούδασε κιθάρα και μουσική στην Ουγγαρία, στο Κονσερβατόριο «BelaBartok» της Βουδαπέστης. Με επιρροές από την ουγγρική μουσική και ειδικά τη σκηνή jazz της χώρας, είχε την ευκαιρία να σπουδάει και να παίξει δίπλα σε καθιερωμένους μουσικούς της, όπως ο TonyLakatos, ο BabosGyula, και τoν Szakcsi Lakatos Bela. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1981, συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός με τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες του είδους.Παράλληλα, συνάντησε ένα περιβάλλον ανάπτυξης της jazz στην Ελλάδα, και αποτέλεσε μέρος της προσπάθεια μουσικών που είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1970 για την άνοδο της ελληνικής jazz. Γνωρίζοντας το Γιώργο Τρανταλίδη έγινε μόνιμο μέλος του συγκροτήματός του και εμφανίστηκε μαζί του σε πολλά κλαμπ και φεστιβάλ, παίζοντας με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς.Το 1992 δημιουργήθηκε το πολύ γνωστό jazz συγκρότημα PAGE ONE το οποίο γράφει τη δική του ιστορία στην Ελληνική jazz σκηνή, με τις εμφανίσεις του στο κλαμπ Diva για δύο συνεχείς χρονιές και με δύο δίσκους (Page One, Beyond the blue). Για τέσσερα χρόνια υπήρξε μέλος του group διαμορφώνοντας με την κιθάρα και τις συνθέσεις του τον ήχο των Page One.Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τη διδασκαλία της κιθάρας και της jazz, την πλούσια συμμετοχή στη δισκογραφία, συνεργάζεται με πολλούς και καλούς μουσικούς σε jazz σχήματα και σύνολα που στέκονται επάξια σε διεθνή στάνταρ, ενώ συνεχίζει τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως Μαρία Φαραντούτη, Μανώλη Μητσιά, Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΑΔΟΛΗΣ (πιάνο)
Ο Νικόλας Αναδολής, γεννημμένος στη Θεσσαλονίκη το 1991, είναι ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική. Ξεκίνησε την πορεία του αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο από τεσσάρων ετών, έναμιση χρόνο μετά ξεκίνησε μαθήματα κλασικού πιάνου,το 2001 μαθήτα jazz, ενώ το 2008 τελείωσε το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Στα 26 του χρόνια, με διάκριση από το Βerklee της Βοστόνης και με ένα βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού τζαζ πιάνου “Martial Solal” που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι, είναι έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια τζαζ σκηνή ως επαγγελματίας μουσικός. Ως τζαζ πιανίστας εμφανίστηκε σόλο ή με τριο σε πολλά φεστιβάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι στην ηλικία αυτή έχει κάνει ήδη αίσθηση εμφανιζόμενος στο θρυλικό Blue Note της Νέας Υόρκης, στο Rabat Jazz Festival, στο SaniFestivalκαι τα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, μια εντυπωσιακή δεξιοτεχνία στο πιάνο, ενώ οι συνθέσεις του είναι παθιασμένες, πλούσεις και με μια ειλικρινή ζωτικότητα. Ο τρόπος που «διαχειρίζεται» τις νότες, και το πως διαμορφώνει ένα προσωπικό στυλ πατώντας στην εμβληματική παράδοση του Keith Jarrett και του Bill Evans, από την οποία εμπνέεται άλλωστε και ο ίδιος, κάνουν τις εμφανίσεις του Νικόλα Αναδολή εντυπωσιακές και μια αποκάλυψη για το κοινό.

[full_width]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Pages

Back to Top

Κατασκευασθέν από EvanRizo