Σύμφωνα με τους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς νόμους, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Ευάγγελο Ριζόπουλο και δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτογραφιών και άλλου υλικού χωρίς την άδεια του. Ισχύει για κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς λόγους. Όποιος επιθυμεί την χρήση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ας επικοινωνήσει από την ΑΡΧΙΚΗ πατώντας το κουμπί επικοινωνία. Ή στο evanrizomeister ΠΑΠΑΚΙ gmail.com
Ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη σας

Γέμισμα χρόνου και χαλάρωση με Αφρικάνικη Kalimba και Ινδική EktaraΠερί τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ζώντας τότε στην Βιέννη και σε μια περίοδο διάφορων ανησυχιών είχα αγοράσει μερικά μικρά εξωτικά μουσικά όργανα κυρίως για προσωπική ευχαρίστηση και ευκαιριακά βρισκόμουν με άλλα άτομα και παίζαμε όλοι για την προσωπική μας ευχαρίστηση και μόνο αυτοσχεδιάζοντας την στιγμή που παίζαμε. Δυστυχώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, πιο συγκεκριμένα από το 1993,  που επέστρεψα στην Ελλάδα τα εγκατέλειψα, αλλά τα ξαναθυμήθηκα κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες εκτός από πέρυσι που τα ξαναβγαλα για μια μερα-δυο.
Όπως βλέπετε τα όργανα αυτά και λόγω του μεγέθους είναι, όπως πιστεύω, κυρίως για την προσωπική ευχαρίστηση και για να χαλαρώνει κάποιος που τα κατέχει και παίζει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται και σε ζωντανές ακόμα συναυλίες συγκροτημάτων, κυρίως η Kalimba ή Mbira όπως λέγεται στα αφρικάνικα και thumb piano στις δυτικές χώρες. Αν θέλετε να δείτε για την Kalimba δείτε εδώ
Ενσωματώνω μερικά βίντεο όπου ξανάρχισα να παίζω μόνος μου μετά από τα πολλά αυτά χρόνια. Τα βίντεο είναι σε σειρά από το πιο πρόσφατο πηγαίνοντας μέχρι τα δύο που έχω από πέρυσι το καλοκαίρι.
Η Καλίμπα με συνόδευε κάθε καλοκαίρι όπου γυρνούσα τα νησιά κυρίως ερημονήσια για την δεκαετία του 80, τώρα πολύ τουριστικά όπως τα βλέπω. Οι Καλίμπες που έχω είναι μόνο2 ειδών, ενώ υπάρχουν άπειρων ειδών.

Όποιος ενδιαφερθεί να ακούσει, θα συνιστούσα να ανοίξει λίγο περισσότερο την ένταση των ηχείων γιατί το όργανο δεν βγάζει τους δυνατούς ήχους που συνηθίσαμε.
Εδώ έχω δύο με το Ινδικό μονόχορδο Ektara

Ίσως ακολουθήσουν και άλλα βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Pages

Back to Top

Κατασκευασθέν από EvanRizo